Relatie met jezelf

Relatie met jezelf

De belangrijkste relatie? Die met jezelf

Het is geweldig om gelukkig te zijn. De hele dag Hoera! Blij met de spiegel. Glimlach all over. Een stralende zon in een druilerig universum. Wie wil dat niet? Wat heb jij nodig om daar te komen?

Met jezelf in gesprek

Ben je blij met je leven? Kan je partner zich geen betere partner wensen?
Ben je fit als een hoentje, nou ja, in ieder geval redelijk fit?
Lees je lekker veel, luister je steeds naar nieuwe muziek, bezoek je theaters en musea: ontwikkel je je kortom nog een beetje in de breedte?
Kunnen je vrienden op je bouwen en jij op hen? Ben je een pijler in je team?
Zijn de kinderen dol op je en kijken ze echt naar je op?
Komen familieleden voor raad bij jou? Nemen mensen je graag en makkelijk in vertrouwen?
Of blijft iedereen weg, maar is dat ook precies zoals jij dat wilt?

Dan doe je het hartstikke goed! Ga zo door, man of vrouw, bel me niet. Want dan heb jij honderd procent zeker een uitstekende relatie met jezelf. En daar begint alle geluk.

Voor wie niet al te volmondig JA zegt

We kennen ze allemaal: de mensen die permanent ontzettend tevreden met zichzelf zijn; met hun leven, hun vrienden en relaties, met alles wat ze om zich heen hebben verzameld. Die hebben het dik voor elkaar. En dat laten ze ons weten ook, via FB of Instagram. En als jij dan jouw middelmatige leventje overziet, word je acuut ongelukkig. Met jezelf vooral. Gelukkig is er chips. En de smartphone. En Netflix. En alcohol. En je werk. En die ander waarvan je partner niet weet, althans dat hoop je.

Waar herken je je het meest in? Klik maar aan en lees verder!

Intake telefonisch of op locatie

Zoeken naar een coach, een sparring partner, een luisterend oor: daar is niets verkeerd mee. Herkende je jezelf in één van de teksten hierboven? Neem dan contact met me op. Aan de telefoon doe ik een gratis intake in provocatieve stijl. Maar liever kom ik langs om te horen en zien wat er speelt. Dan voel je meteen aan of er een klik is.

Als je doet wat je deed…

Gedrag veranderen is lastig, ontzettend lastig. Toch willen we dat allemaal van tijd tot tijd. Simpelweg omdat we last hebben van ons eigen gedrag of van onze reactie op gedrag van anderen.

Gedrag veranderen is gelukkig niet onmogelijk. Iedereen kan leren, daarom gingen we ooit naar school, daarom doen we cursussen en opleidingen en trainen we voor onze sport. We leren door te horen, door toe te zien en te kijken hoe een ander het doet. Door te lezen, filmpjes te kijken. En door het zelf te proberen en te herhalen. Steeds maar weer herhalen, vallen en opstaan.

Hoe groter de beloning, hoe sneller we iets nieuws ons eigen maken. Nieuw gedrag creëert successen, die je tot dan toe nog niet had en waarvan je meer wilt. Nou, dat laat het brein zich geen twee keer zeggen: zo’n nieuw patroon wordt meteen in steen gehouwen in ons systeem.

Gedrag is pas écht nieuw, als je buiten je comfort zone gaat. En dat je valt en opstaat, als nodig. Dat je je vastbijt en doorzet. Als je doet wat je deed, dan hou je wat je hebt. Als je het allemaal eens helemaal anders doet, ontmoet je echt nieuwe situaties. Je vindt botten!

Mijn rol: aan de staart van de ezel trekken

Als Provocatief Coach is mijn rol om je te demotiveren en verbaal tegen te werken. Om oplossingen en doelen met je te formuleren, om deze vervolgens volstrekt oninteressant en onaantrekkelijk te maken. We bespreken ze allemaal, maar ik ga je uitleggen, waarom het voor jou geen enkele zin heeft om het te proberen.

Die Provocatieve aanpak leidt tot 2 mogelijke uitkomsten:

  1. Je gaat lekker naast mij bij de pakken neerzitten en je accepteert gelaten de situatie, je leven. Dan krijg je in ieder geval van mij mooie complimenten.
  2. Vanuit pure opstandigheid, geef je mij de vinger en je gaat aan de slag vanuit je eigen autonomie en dadendrang.

Dat laatste heeft maar een klein kansje, in het ergste geval blijf je hangen in het eerste. Geen botten, maar dat is ook heel erg oké.

Kortom: een provocatieve coach kan geen kwaad. In het ene geval ga je van jezelf houden. In het andere geval, wordt je een nieuwe en wellicht betere versie van jezelf, waarvan je makkelijker kunt houden.


Eigenlijk wil je wel wat dingen aanpakken en veranderen in je leven

Mijn vraag zou dan allereerst zijn: waarom zou je? Je doet al zo lang de dingen die je doet, dat je er waarschijnlijk goed in bent. Het gaat moeiteloos en gedachteloos en je bent er beter in dan vele anderen. Dus waarom veranderen als we weten hoeveel moeite en tijd het kost?

Nou: omdat een lopende hond nu eenmaal de meeste botten vindt.

maak een afspraak