Ik ben een vrouw - Qruun Schram

Ik ben een vrouw

Relatieproblemen: hoe motiveer je jouw man om er samen iets aan te doen?

Het zou zomaar jouw situatie kunnen zijn: jullie gaan al een tijdje niet zo lekker samen. En je hebt al best veel signalen afgegeven. Misschien is er al eens een crisis geweest en heb je toen therapie voorgesteld, maar wilde hij niet mee. Jullie hebben het vervolgens weer samen geprobeerd, maar je hebt er geen fiducie meer in dat het zonder hulp nog gaat veranderen. Nu is er dus nood aan de man: als er niets gebeurt, dan zou het zomaar kunnen klappen. En zo kwam je hier, bij een mannelijke relatietherapeut. Want misschien gaat je vent dan wel mee!

Misschien wil hij nog steeds niet mee, dan zou ik je toch graag helpen. Leg me uit wat er speelt, vertel me het verhaal van jullie relatie en de relatieproblemen waarin jullie verzeild zijn geraakt. Dan ga ik je helpen de aanpak en woorden te vinden om hem mee te krijgen in therapie, of ik help je om eenzijdig de stappen te zetten, die de beweging in gang zetten waarnaar jij zo verlangt.

Waar je naar verlangt

Gezellig thuiskomen. Een leuk gesprek aan tafel bij het eten. Samen napraten over de dag of jullie week. Plannen maken voor de volgende vakantie, misschien een project wat jullie samen zouden willen oppakken: een verbouwing, een vakantiehuisje, de tuin eens helemaal anders.

Een avondje uit, vanzelfsprekende intimiteit na een bezoek aan theater of bioscoop. Lachen op de dansvloer, voelen hoe hij trots op je is op een feestje of op bezoek bij vrienden.
Een schouder om op te steunen, een arm om in te leunen. En dat hij ook een keer op jouw steunt, zijn kwetsbaarheid toont, je even toelaat in zijn ziel. Verbinding, contact, liefde.

Dat is wat een relatie zou moeten zijn en wat jullie relatie waarschijnlijk ook wel geweest is. Maar het is weg en je mist het.

Relatieproblemen: jij wilt ze aangaan, hoe lastig hij dat ook vindt

Relatieproblemen zuigen energie en nemen plezier weg. Als jullie kinderen hebben, dan hebben die het vast in de gaten. Vrienden zien misschien ook al dat het tussen jullie niet lekker gaat en soms gaan ze je dan mijden. En En dan hebben we het nog niet eens over het negatieve effect die huwelijksproblemen op je werk en hobby’s zullen hebben.

Loopt je relatie slecht? Heb je het wel een beetje gehad met je partner? Ben je de stiltes, de spanning, de oppervlakkigheid, het elkaar negeren intussen helemaal zat?
Dan ben je bij mij aan het goede adres.

Relatietherapie in een Directe en ‘Provocatieve Stijl’.

Wil je het een keer hebben over je relatie met een ervaren relatiecoach? Wil je begrijpen hoe jouw man tegen de situatie aankijkt? Waarom hij zoveel moeite heeft om in beweging te komen? Neem dan vrijblijvend contact met me op en in een gesprek van tien minuten weten we of we een klik hebben en of een vervolggesprek een goed idee is.

Als man kom ik van dezelfde planeet als jouw partner en spreek ik zijn taal.
Ik werk graag provocatief activerend: we noemen de dingen direct bij hun naam. Je kunt je hart luchten, de taal eraan geven die jij eraan wilt geven. Ik spiegel je en help tot de kern te komen. En dan gaan we kijken of er iets te redden valt en wat jij daaraan kunt bijdragen. Want soms ligt de sleutel gewoon voor het oprapen en kan ik jou in individuele sessies helpen en leren wat je thuis kunt doen om het snel heel veel leuker te maken.

Of ik help je bij het proces van losmaken. Als dat uiteindelijk het beste lijkt.

Dus bel me als je in onderstaande iets herkent:

  • Je zegt een heleboel dingen maar niet meer, want je hebt geen zin in ruzie
  • Je hoort jezelf te vaak vitten en verwijten maken, terwijl je weet dat het niet helpt
  • Als hij van huis is, voel je ruimte en opluchting
  • Als de voordeur open gaat, zet je je schrap of voel je de moed al in je schoenen zinken
  • Als je binnenkomt zet je je al schrap voor de sfeer waarin je terecht komt
  • Gesprekken gaan over praktische zaken, echte interesse van hem naar jou is er al heel lang niet meer
  • Gesprekken zijn verveeld of escaleren snel naar een ruzie
  • Gevreeën wordt er nauwelijks meer en als het gebeurt, ben je er graag snel vanaf
  • Je voelt je constant bekritiseerd, tekort schieten
  • ‘Is dit het nou, moeten we zo nog twintig, dertig of veertig jaar met elkaar verder?”

Of vul het contactformulier in.