relatieproblemen

Relatieproblemen

Relatieproblemen aanpakken: een goed idee

Ongelukkig zijn in je huwelijk: een loodzware last

De periodes van zwijgen of juist ruziën. Naar huis rijden en steeds minder blij worden naarmate je dichterbij komt. Gebeld worden en op je scherm zien dat het je partner is en dat je er geen zin in hebt. Zakelijke appjes, zonder enige warmte. Het gevoel dat je niet meer wordt gezien, dat je niet meer echt wordt gehoord. Als je partner laat blijken dat de begeerte is verdwenen. Samen naar feestjes is een opgave, in gezelschap erger je je meer aan elkaar, dan dat het leuk wordt. Vrijen is afwezig of mechanisch geworden. Elkaars hand vasthouden lukt niet meer. Het contact is weg, de eenzaamheid voelt diep. Langzaam aan ben je de wanhoop nabij. En toch houd je het misschien al jaren vol.

Een relatie die slecht gaat, laat je niet zomaar los

Laten we eerlijk zijn: jaren van investeren in elkaar, misschien wel kinderen samen, een sociaal netwerk, twee families die meekijken: we zijn allemaal bereid om ontzettend veel te verduren en verdragen van elkaar, van onze partner. Desnoods ten koste van onszelf, want we hebben ons verbonden en daar kunnen offers bij horen.

Relatieproblemen aanpakken doe je het best met een professional

Je vindt het misschien lastig om hulp te zoeken bij jullie relatieproblemen. Of jij wilt wel, maar je weet dat je partner het helemaal niet ziet zitten. Of jullie zijn al ergens geweest, maar hebben geen klik ervaren en het schoot niet op. Maar samen komen jullie echt niet verder.

Dan zijn jullie welkom bij mij, Qruun Schram

Sinds 2016 bied ik relatietherapie in een betrokken, directe no-nonsense stijl. Warmte en humor staan centraal binnen de Provocatieve Coaching. Daarnaast kijk ik Systemisch- en betrek de inzichten van Emotionally Focussed Therapy, Geweldloze communicatie, het werk van Gottmann en Chapman en natuurlijk alle inzichten en de visie van Esther Perel.

 

Als stel zijn jullie uniek. Relatieproblemen zijn van alle tijden en in iedere langdurige relatie worden gelijksoortige lastige fases doorlopen en moeten drempels worden overwonnen. En daarom heeft het zin om hulp te zoeken om in gesprek te raken en in beweging te komen.

Intensief Relatieweekend