Mannengroep Coaching

Mannengroep

Mannengroep

Een Mannengroep biedt een veilige en vertrouwde omgeving om met andere mannen in gesprek te gaan, elkaar te horen en steunen vanuit Broederschap. Ik maakte kennis met het fenomeen Mannengroep via Paul van Oordt, de oprichter van ManSupport. Nadat ik in 2022 met hem en een viertal mannen een Mannengroep meemaakte, besloot ik direct om me aan te sluiten en in Hilversum een zelfde opzet te realiseren. In de hoop dat we als een inktvlek over Nederland uitwaaieren, want Mannengroepen werken! Ze bieden een plek waar mannen kunnen leren bij hun gevoelens en emoties te komen, hieraan woorden te geven, steun en feedback te vinden. Zodat ze als partner, vader, vriend, buurman steeds meer te bieden hebben aan hun omgeving.

Hé man, herken je dit?

 • Je leeft met de rem erop en houdt je in
 • Je weet dat je meer kunt dan eruit komt
 • Je bent niet trouw aan jezelf, je verlaat jezelf (en de ander)
 • Je vindt het lastig echt te voelen hoe het met je is
 • Je kan niet goed verwoorden wat er in je omgaat
 • Je verzwijgt dingen, liegt soms en verbergt je fouten
 • Je vermijdt conflicten en je bent slecht in nee zeggen
 • Soms word je ongecontroleerd boos en maak je ruzie
 • Je voelt je ondergewaardeerd
 • Je seksleven is niet bevredigend of je bent seksueel geobsedeerd
 • Je bent vaak emotioneel niet beschikbaar voor je partner

Je bent niet alleen man!

Je hebt wellicht weinig goede mannelijke voorbeelden gehad. Je vindt het moeilijk op een gezonde manier met je kracht om te gaan. Om je pad te vinden tussen ontkrachtte  en toxische man. Om vanuit diep doorvoelde Mannenkracht je waarheid te spreken zonder terughoudendheid of schaamte, en zonder onveilig te worden voor de ander.

Wil je leren om meer naar binnen te gaan, je eigen gevoelens te respecteren en serieus te nemen en daar voor te staan in interactie met anderen?

Laten we elkaar steunen

Laten we samenkomen met een klein clubje mannen en voelen wat er is. Laten we oefenen onze gevoelens, emoties en mijmeringen serieus te nemen en onder woorden te brengen. Laten we waarachtig en aanwezig blijven bij iedere situatie die zich in het leven aandient.

Dat is wat we doen in de bijeenkomsten. We doen het samen en geven elkaar broederlijke steun en eerlijke feedback. Lees hier hoe een Mannengroep in zijn werk gaat.

De tarieven voor de Mannengroep (Hilversum)

De kosten voor een maandelijkse groepsbijeenkomst zijn € 32,50 per persoon per keer, oftewel € 195 voor een cyclus van zes bijeenkomsten. Deze bedragen zijn inclusief btw. De groep start als we met 6 tot 8 mannen zijn, inclusief mijzelf.

De bijeenkomsten zijn van 19:45u tot 22:00u en vinden plaats in mijn praktijk aan de Schuttersweg 8 te Hilversum. Ik streef naar een vaste dag in de week, in overleg met de groep. Je ontvangt na je inschrijving verdere praktische informatie.

Was je hier altijd al naar op zoek?

Meld je aan voor de Mannengroep. Je hebt er de rest van je leven wat aan!


Neem contact op