Ik ben een 50'er - Qruun Schram

Ik ben een 50’er

Rond de vijftig

Mannen en Vrouwen rond de vijftig: het is niet alleen maar feest, om het voorzichtig te zeggen.
Fysiek komen de eerste schermutselingen. Je herstelt minder snel van blessures dan dat je je herinnert van tien jaar geleden. Je bent wat stijf in de gewrichten bij het opstaan, na een feestje heb je een dag langer nodig om weer helemaal fris te zijn. En toch: geestelijk voel je je nog jeugdig en scherp en nog niet eens veertig!

Ergens knaagt het: dertigers kijken al anders naar je, zo begin je aan te voelen.
In het beste geval als een voorbeeld misschien zelfs een mentor of leermeester. In het ergste geval ben je in hun ogen een ‘bijna boomer’, die niet in de gaten heeft dat irrelevantie begint in te treden. Je mening wordt meegenomen als ‘ervaren input’, maar je ideeën gelden al niet meer als ‘fris’ en ‘out of the box’.
Als je als vrouw al geen overgangsklachten had, dan worden ze je wel aangepraat. En als man is iedere jeugdige oprisping of nieuwe hobby al snel een symptoom van een midlifecrisis. Tijd om op zoek te gaan naar een uitdagende coach en met mij de echte Midlife Choices te gaan maken!

Vrouw

Rond je vijftigste komt het vaak allemaal tegelijk: je rol als moeder is minder nodig, want de kinderen zijn groot genoeg of al het huis uit. Je hebt hopelijk een baan met voldoende uitdaging, maar waarschijnlijk is sprake van een meer klassiek rolpatroon: je vent is de kostwinner en jij vult in deeltijd of onder je eigenlijke niveau het inkomen aan voor de extra’s en vakanties.

Hoe zit het eigenlijk met dat huwelijk van je? Het is tot op heden vast een redelijk succesvol opvoed-bedrijfje geweest, maar ziet je man je nog wel staan? Of voel je zijn begeerte niet meer en is het de vanzelfsprekendheid van doorakkeren wat jullie bij elkaar houdt?

Word je nog op handen gedragen of kijkt hij vooral op zijn telefoon? En legt hij die met de rug omhoog neer, als hij aan tafel gaat, zodat appjes die binnenkomen niet opvallen? Zijn er geheimen in jullie relatie ontstaan? Bij jou? Bij hem? Bij jullie beiden? En hoe veilig voelt dat nog? Zeker als er niet veel meer gevreeën wordt.

Je voelt misschien dat de eerste overgangsklachten zich aandienen. Maar als jullie de open communicatie met elkaar kwijt zijn, dan is het lastig je kwetsbaar op te stellen en met je onzekerheid en verdriet aan te komen bij je partner.

Op je werk word je intussen waarschijnlijk vooral als collega gezien. Jongere meiden krijgen de aandacht van de mannen die vroeger naar jou toe ging. En dat vind je niet eens zo erg. Soms is het zelfs een beetje pathetisch om naar te kijken. En toch: het steekt ook een beetje. Want je ontdekt nu dat het lang niet altijd om inhoud gaat. En daarop zou jij nu juist graag nog een keer knallen en excelleren.

Hoe ga jij met de teleurstellingen en frustraties om? Hoe zet je je man weer op scherp zodat hij je weer echt ziet, niet als moeke de vrouw maar als de bruisende energieke echtgenote? Hoe herpositioneer je jezelf in je organisatie op een manier die het leuk maakt er energie in te steken? Als uitdagende coach zet ik de boel graag met je op scherp.

Man

Rond je 50ste bedenk je dat je nog één keer het roer om kunt gooien, nog één keer een sprint kunt inzetten, een laatste kathedraal kunt bouwen. Tegelijkertijd zit je vol belemmerende gedachten die je ‘realisme’ noemt en is je leven druk genoeg om duizend excuses te plaatsen tussen vandaag en de eerste dag van de rest van je leven.

Je merkt dat je harder moet werken om je lichaam fit en gezond te houden. Uitpuffen in een stoel wordt verleidelijker, maar als je eenmaal zit voel je de onrust: je wilt anders, meer, leuker.
Zou je daarom niet liever Midlife Choices maken in plaats van in een Midlife Crisis weg te glijden?

Zijn de kinderen (bijna) de deur uit? Begin je je af te vragen of het zo nog 20 jaar verder moet met je werk, partner, je leven? Zit je teveel op je smartphone en bezoek je heimelijk sites waarover je je partner niet durft te vertellen? Stuur je af en toe net iets te uitdagende chatberichtjes naar vrouwen? Of zet je alle frustratie om in hard fietsen over bospaden en het opstellen van een bucketlist? Prima en heerlijk al dat zweten, maar er is een onderstroom die er niet mee tot rust komt.

Wil jij met een uitdagende coach op onderzoek naar de mogelijkheden vanaf hier? Heb je behoefte aan een scherpe criticaster die vol humor aan jouw kant staat en daar niet ophoudt je te prikkelen en confronteren? Kortom: heb je zin om een traject aan te gaan dat je leven verandert? Neem dan contact op.

Dus

Als je nog een keer gas wil geven, dan is een Provocatieve Coach een uitstekende gesprekspartner. Niet een coach die plechtige vragen stelt en achterover leunt en humt, maar een uitdagende coach die achter je staat en je tegelijk confronterend spiegelt.
Laat je challengen op je overtuigingen, beperkende gedachten, wensen, ‘beliefs’ en kom tot een plan voor de rest van je leven. Te beginnen vandaag.

Tijdens het eerste gesprek maken we inzichtelijk welke thema’s aandacht verdienen. Als het even kan, voer ik het eerste gesprek provocatief, dan wordt meteen duidelijk of dat voor jou een goede coachingsmethode is.