wandelcoaching

Wandelcoaching

Wandelend Coachen werkt (anders)

Als Provocatief Coach zit ik op zeker moment in het gesprek graag dicht bij je in de buurt, binnen een armlengte. De aanpak vergt dat we op het puntje van de stoel belanden, dat er lichtheid en snelheid ontstaat en daarbij past nu eenmaal dat je actief zit, een beetje vooruitgeschoven. En als het nodig is krijg je een duw of een schouderklop.

Wandelcoaching is al mogelijk op een steenworp afstand van de praktijk, op de brede rustige paden door het Corversbos te Hilversum.

Wandelend komen daar een aantal positieve randvoorwaarden bij, die ik graag puntsgewijs voor je op een rij heb gezet:

  • Als Provocatief Coach gebruik je alle informatie die je ziet direct in de coaching, dus ook uit hoe de cliënt wandelt, beweegt, waarneemt in de natuur.
  • Je pakt zomaar een paar duizend stappen mee op je stappenteller!
  • Je kijkt allebei naar voren, net zoals in de auto, de plek waar we doorgaans het makkelijkst met onze partner in gesprek zijn. Naar elkaar luisteren zonder te kijken, geeft snel vertrouwen, het praat makkelijk.
  • In de natuur is het heerlijk om ook af en toe stil te zijn. In een spreekkamer, gaat het steeds maar weer om het spreken, de taal.. Als vanzelf wordt het gesprek op de wandelpaden anders qua ritme en inhoud.
  • Even stilstaan en elkaar aankijken geeft weer een eigen dynamiek, die helpt om ijkpunten te markeren.
  • Seizoen, lucht, wolken, zon, een miezerig regenbuitje, bomen, bramen, vogels, bladgeruis en in het seizoen de eikenprocessierups: allemaal aanknopingspunten voor metaforen en verwijzingen.
  • Je komt makkelijker uit je hoofd in je lijf, in het hier en nu, in de natuur waar al je zintuigen worden geprikkeld.
  • Andere gesprekken, andere cadans, andere resultaten: complementair aan de gesprekken in de Provocatieve Stoel.

wandelcoaching

Provocatieve elementen

Ik ervaar met cliënten in de buitenlucht nog meer mogelijkheden om Provocatieve elementen in te zetten. Prikkelend, pro-actief, een direct ervaring in een van de mooiste stukjes bos van het land, tussen de lustoorden van de Amsterdamse patriciërs.

We spreken af in de praktijk, beginnen misschien binnen met een kop koffie of thee en dan besluiten we samen of we naar buiten gaan. Driehonderd meter verderop vinden we het eerste bospad.

Waar herken je je het meest in? Klik maar aan en lees verder!

Zoeken naar een coach, een sparring partner, een luisterend oor: daar is niets verkeerd mee. Herkende je jezelf in één van de teksten hierboven? Neem dan contact met me op. Aan de telefoon doe ik een gratis intake in provocatieve stijl. Maar liever kom ik langs om te horen en zien wat er speelt. Dan voel je meteen aan of er een klik is.

Interesse in wandelend gecoacht worden?

neem contact op