Provocatieve coaching

Provocatieve Coaching Individueel

Hoe werkt Provocatieve Coaching

Als Provocatieve Coach daag ik je uit om doelgericht en pro-actief je leven tegemoet te treden en je problemen, issues, vragen, gedoe echt aan te pakken.

Ga voor Midlife Choices in plaats van een Midlife crisis.
Maak keuzes die ertoe doen. Verander je denken over situaties en maak je communicatie en gedrag effectiever. Maar niet alleen veertigers en vijftigers ervaren problemen en uitdagingen, dus is mijn praktijk open voor iedereen. Vrouw, man, Millenial, senior, generatie-X, Y en Z: we kunnen aan de slag.

Wat doet de Provocatieve Coach?

Provocatieve Coaching is erop gericht de autonomie van de cliënt te versterken.
Dat klinkt schitterend en als je er even over nadenkt, is het nog redelijk betekenisvol ook. Want jouw autonomie is het belangrijkst: als je de deur achter je dichtslaat, moet je immers vooral met jezelf en je eigen leven verder.

Je wilt de grip op je leven terugkrijgen en nieuwe impulsen geven aan je relatie, carrière, gezondheid, vriendschappen. Je hebt de bekende management- en zelfhulpboeken gelezen en misschien al met een coach gesproken. Maar het heeft niet geleid tot echt diepe verandering. Dat komt omdat je je eigen verhaal intussen zo goed kent en zo vaak hebt verteld, dat de ander er makkelijk in meegaat.

De Provocatieve Coach pakt het anders aan

En het kan geen kwaad je hierop een beetje in te lezen. Want stel je voor dat je voor verrassingen zou komen te staan.

Een tipje van de sluier?

Je bent veel minder aan het woord dan bij een reguliere coach. Simpel gezegd: jouw kant van het verhaal ken je intussen wel. Je krijgt aan het begin van het gesprek na de kennismaking natuurlijk de kans om kort en bondig jouw probleem op tafel te brengen. Vervolgens leunt de Provocatieve Coach (ik dus) naar je toe en vanaf het puntje van zijn stoel bestookt hij jou vanuit met associaties, parallellen, beelden, gedachten, oude en nieuwe wijsheden, generalisaties en wat er opborrelt. Humor is een belangrijk ingrediënt bij al deze interventies. Jij ervaart en reageert en zo trigger je de Provocatieve Coach tot betere invallen, gedachten en beschouwingen. En in een lichte, prikkelende, activerende setting kom je langzaam of razendsnel -afhankelijk van hoe vlot zaken tot je doordringen- tot besluiten en actieplannen.

Welke vragen houden jou bezig?

 • Heb je plezier in je werk?
 • Groei je of sta je stil?
 • Haal je het maximale uit jezelf?
 • Wat over een paar jaar?
 • Ben je jezelf onder alle omstandigheden?
 • Is daar überhaupt ruimte voor binnen je relatie of werkomgeving?
 • Hou je nog van je partner? Halen jullie het beste in elkaar naar boven en gunnen jullie elkaar iets?
 • Is het tijd voor echte gesprekken, voor een nieuwe fase van eerlijkheid en openheid? Wat zou gebeuren als je de echte onderwerpen aansnijdt?
 • Ben je verbonden en betrokken?
 • Zit er diepgang in je gesprekken met je partner, kinderen, vrienden?
 • Ontmoet je nog nieuwe mensen of is je sociale leven al jaren hetzelfde, zonder impulsen, verrassingen, passie?
 • Zit je goed in je vel?
 • Leef je gezond en ben je een beetje fit? Of drink je te makkelijk iedere dag een paar glazen en snoep en snack je nog wel eens een keer te veel?

Contact Qruun Schram

Ben je op zoek naar iemand die je hierover indringend onderhoudt en de goede kant op duwt,
of eigenlijk de verkeerde kant optrekt?

Tijdens een  gratis intake  maken we inzichtelijk wat de thema’s zijn waaraan je wil werken. Die intake doe ik  provocatief  zodat je meteen weet waar je voor kiest.

Neem contact op voor je gratis intake