Coaching Qruun Schram

Coaching

Wie was de beste coach of leermeester in jouw leven?

Iedereen heeft ervaring met coaches, leermeesters en mentoren. Op het sportveld, in het onderwijs en uiteindelijk ook in je professionele loopbaan: Coaches duiken overal in je leven op. Sommigen van die coaches staan nog altijd op je netvlies gegrift. Of hun stem zit nog altijd in je hoofd. ‘Wat zou hij/zij nu gezegd of gedaan hebben? Ik weet niet hoe het voor jou is, maar voor mij geldt dat de coaches en leermeesters die mij zijn bijgebleven zonder uitzondering erin zijn geslaagd, mij te ontregelen en uit mijn comfort-zone te halen. Met humor, overdrijving, scherpe stellingen en brutale vragen, wisten zij mij uit mijn standaard-riedel te duwen. Ik hoorde mij dan dingen zeggen, die ik nog niet eerder uit mijn eigen mond had gehoord. En dat ging misschien niet altijd zachtzinnig, maar wel zinnig. Niet hummend en achteroverleunend, terwijl ik probeerde te zeggen wat zij als antwoord verwachten (hang yourself). Wel prikkelend en uitdagend, zoekend naar het scherpst van de snede, filosofisch, perspectief toevoegend. En daar heb ik van geleerd en die coaches zoek ik nog altijd graag op.

Provocatieve Coaching beoogd juist dat!

Je wilt groeien, je verder ontwikkelen

En dan gaat het niet zozeer om kennis of competenties. Het gaat om het wegnemen drempels die je zelf opwerpt, beperkende gedachten, ingesleten patronen die leiden tot ineffectiviteit in je handelen of communicatie.

In onze eerste gesprek starten we met het opbouwen van een prettige coachrelatie en vertrouwen. Binnen de Provocatieve Coaching hoort daar humor bij: als we samen lachen, kan alles gezegd worden. En dan start de provocatieve aanpak echt.

Via de omweg van normaliseren, overdrijven, de draak steken, scheve vergelijkingen trekken, projecteren, uitvergroten en nog veel meer, zal ik vanuit de rol van Provocatieve Coach er alles aan doen, om je in beweging te krijgen. En ik weet als geen ander: een ezel die je vooruit wilt laten bewegen, trek je aan zijn staart. En je hangt hem geen wortel voor, dat is door anderen al geprobeerd.