Wij zijn een stel - Qruun Schram

Wij zijn een stel

Relatieproblemen oplossen, het kan echt

Lief stel! Een hele stap hebben jullie gezet: eerst onderkennen dat het niet lekker gaat en dan hulp zoeken bij jullie relatieproblemen. Mijn sympathie hebben jullie nu al, want jullie onderscheiden je van al die stellen die het niet eens proberen of waarbij teveel gebeurd is om het nog te willen proberen.

Ja, jullie zijn welkom, meer dan. Of jullie elkaar in de loop van de tijd uit het oog zijn verloren, of dat er sprake is van een acute crisis, bijvoorbeeld door het uitkomen van een affaire: jullie zijn aan het goede adres. Qruun Schram, relatiecoach in Provocatieve Stijl, aangenaam kennis te gaan maken.

Relatietherapie is een goed idee

Te veel stellen zoeken geen hulp, maar blijven proberen het samen te redden. Misschien hebben jullie dat ook al gedaan. Proberen minder ruzie te maken. Of een periode van veel zwijgen en elkaar vermijden om escalatie te voorkomen. Of gaan zitten en proberen de lastige gespreksonderwerpen met elkaar op tafel te krijgen. En dat lukt dan niet, want er is teveel emotie of juist te weinig. En je hebt het gevoel dat je weg wilt, dat het over moet zijn. 

In het geval van een affaire die is uitgekomen zullen jullie de laatste dagen of weken wellicht veel conflicten hebben gehad. Hevige emotionele buien vol verwijten en onbegrip. Een van jullie voelt zich slachtoffer en wil begrijpen: Waarom? Wat dan? En ik dan? De ander weet zich ‘dader’ en vraagt zich af: Hoe maak ik het goed? Hoe verder? Hoe herstel ik het vertrouwen?

Samen zoeken jullie naar een doorgang naar een nieuw relatiecontract, want het oude heeft niet gewerkt. En wat komt er in dat nieuwe contract te staan?

Op eigen kracht relatieproblemen oplossen: dat valt niet mee

Soms gaat het na enige tijd ruzieën, zwijgen, praten en iets met een ‘mantel der liefde’ wel weer een tijdje redelijk goed. Water is bij de wijn gedaan, iemand heeft gebogen en sorry gezegd, de koppen zitten weer in het zand. Tot op een dag de bom barst en intussen teveel gezegd en gebeurd is om het nog te willen repareren. Een vaas kan maar een aantal keren gelijmd worden, weet je wel?

Maar jullie zijn nog niet zover. Er is nog iets tussen jullie en hopelijk meer dan alleen de kinderen. En dus zoeken jullie wellicht bij mij de begeleiding voor het het aangaan van de gesprekken die in een gezonde relatie gevoerd moeten worden. En daarvoor zijn jullie zeer welkom, ik doe mijn best op de kortst mogelijke termijn.

Verschillende therapeuten, verschillende stijlen

Uiteraard valt of staat het succes van de relatiesessies met de klik die jullie ervaren met de therapeut of coach, in dit geval: met mij, Qruun Schram. Want dat is gebleken uit onderzoek: het succes van interventies hangt sterk samen met het vertrouwen en de klik die jullie ervaren met de persoon die tegenover je zit.

Misschien zoek je een (voorzichtige) vrouwelijke relatietherapeut?
Of iemand met een klinisch psychologische blik?
Of zoek je juist iemand met een directe, mild confronterende, provocatieve stijl? Iemand die vertrouwen genereert en dan met soms enige humor de vragen stelt en helpt de antwoorden op tafel te krijgen, zodat jullie met elkaar een stap verder te komen?

Welke vorm van Relatietherapie past bij jullie?

Jullie zoeken een benadering die passend en prettig voelt voor jullie beiden. In de loop van de tijd zijn veel benaderingen ontstaan binnen relatietherapie, en ik stip hier enkele op hoofdlijnen aan.

Zoeken jullie naar de traditionele aanpak waarbij sterk gekeken wordt naar gebeurtenis en betekenis gekoppeld aan emoties? Dan is EFT jullie aanpak.

Zoeken jullie het meer in de hoek van Transactionele Analyse, waarbij centraal staat met welke ‘boodschappen’ en ‘stemmen’ je uit je jeugd bent gekomen en hoe die doorwerken in de patronen binnen jullie relatie?

Ben je op zoek naar een Systemische benadering, waarbij positie en plek binnen je relatie in samenhang met je positie/plek in je gezin- of zelfs familie van herkomst het uitgangspunt is en gewerkt wordt met een familie-opstelling?

Of spreekt een gecombineerde Provocatieve aanpak jullie het meest aan? Een waarin al deze en meer elementen naar voren kunnen komen in een proactieve, directe en activerende stijl?
Als dát zo is, wees dan welkom in mijn praktijk voor Provocatieve Relatietherapie.

De snelste weg is mij bellen op 06 531 73 769. Maar er is ook een contactformulier waarmee je informatie kunt opvragen.