Ik ben een 60'er - Qruun Schram

Ik ben een 60’er

Rond Zestig en Zoekend

Als Provocatieve Senioren Coach spreek ik vaak zestigers die worstelen.
Het begint bijna altijd over het werk. Veel zuchten over de inhoud van het werk, de collega’s, de managers. Het nog door moeten, maar niet meer willen in deze functie. Het gevoel niet meer zo relevant gevonden te worden door ‘de jonkies’. De zoveelste reorganisatie of fusie. De alweer omhoog bijgestelde targets. Gedoe met de Raad van Bestuur, Commissarissen, Toezicht. Het is allemaal weinig bevredigend en geeft geen energie meer.

En als ik dan probeer door te dringen wat nou echt het probleem is, dan komt daar toch heel vaak uit: de relatie met hun vrouw. Of liever: het ontbreken daaraan.

Een uitgedoofde relatie met een pensioen dat dichterbij komt

Hebben jij en je partner het nog leuk? En blijft het de komende pakweg twintig jaar nog een beetje de moeite om samen te zijn? Delen jullie nog genoeg met elkaar? Of zijn jullie langs elkaar heen gaan leven? Hoe kijken jullie kinderen (en wellicht kleinkinderen) naar jullie en hoe houd je dat contact goed en leuk als er strubbelingen in de familie zijn?

Is er nog verbinding en vriendschap met je partner? Is er nog intimiteit en passie? Of is het een verstandhouding, een verstandshuwelijk en blijven jullie vooral bij elkaar voor de kinderen en jullie sociale omgeving?
Herken je iets van deze vragen?

Ben je onzeker over je leven, je toekomst? Voel je je voorbij gelopen door jonkies op het werk? Merk je dat je kinderen en kleinkinderen minder langskomen en contact houden? Wordt je taak als mantelzorger je soms teveel?

Een eigen stuk ontwikkelen

Of loopt het niet lekker met vriendschappen? Mis je een echte leuke hobby? Begin je meer te drinken, slechter te slapen en voel je je minder fit dan voorheen? Zie je eigenlijk op tegen je pensioen? Of als je al met pensioen bent: merk je dat je er niet van kunt genieten?

Misschien is het een idee om contact op te nemen en te kijken of ik je kan helpen plezier en energie te hervinden: durf je het aan om eens een gesprek met een Senioren Coach aan te gaan?

De Provocatieve Senioren Coach pakt door

Als Provocatief Senioren Coach stel ik onverholen de indringende vragen die je helpen overzicht en inzicht te krijgen in je situatie. We kijken waar de angel zit en we maken een plan om jezelf bij kop en kont te pakken en nieuwe impulsen aan je leven te geven. Meer informatie over de aanpak van de Provocatieve Coach vind je hier.

In enkele Provocatieve Coaching sessies vinden we waar de winst te halen valt. Hoe je stem in alle opzichten krachtig blijft en hoe je aansluiting vindt en houdt bij de aanstormende ‘high potentials’ die om jou heen de dienst beginnen uit te maken.

Mediation

Als de banden met je kinderen zijn verslechterd of verbroken, dan kan het ook zinvol zijn om met hen aan tafel te gaan. Mocht uit onze gesprekken blijken dat daar de angel zit, dan kan het zijn dat gesprekken met hen tot oplossingen leiden.
Als MfN Registermediator kan ik ook helpen de gesprekken tussen jou (of jullie) en de kinderen in goede banen te leiden. Meer informatie over Mediation treft u hier.

Tijdens het eerste gesprek maken we inzichtelijk welke thema’s aandacht verdienen. Als het even kan, voer ik het eerste gesprek provocatief, dan wordt meteen duidelijk of dat voor jou een goede coachingsmethode is.