Liefdesrelatie problemen

Conflict met een collega

Een samenwerking op eieren

Moeilijk of niet kunnen samenwerken, gepest worden op de werkvloer, problemen met je baas of collega’s: allemaal zaken die maken dat je niet graag naar je werk gaat. Veel mensen overkomt dit en meestal leren zij om het ‘te verdragen’. Totdat het te hoog oploopt en bv een burn out zich aandoet.

Wat je wilt is dat je ertoe doet op je werk. Dat je ruimte en verantwoordelijkheid krijgt om te creëren, om lekker te functioneren en in flow te raken. Dat je met plezier naar je werk gaat en tevreden naar huis rijdt na afloop. Dat je het achter je kunt laten als nodig en dat je een tandje bij wilt zetten als de omstandigheden erom vragen. Werk en Privé in balans en jezelf als persoon herkennen in degene die je bent op je werk. Ik help je er graag bij.

Omdat werk meer dan ooit een plek is, waar we een stuk van onze identiteit opbouwen en ervaren, is het de moeite om problemen op te lossen, de gang van zaken om te buigen. Werk is allang niet meer alleen maar het middel om brood op de plank te krijgen. Boeien en binden, een inspirerende omgeving, motivatie programma’s, persoonlijke ontwikkeling, opleidingen en trainingen. We willen groeien op ons werk, werk moet leuk zijn en het liefst worden we uitgedaagd.

Liefdesrelatie problemen

Wat als het niet loopt tussen jou en collega’s of tussen jou en je manager?

  • voel je je vaak machteloos en zonder invloed binnen je organisatie?
  • heb je ‘een kort lontje’ en word je snel gefrustreerd of boos op je werk?
  • heb je het gevoel dat je niet echt onderdeel van het team uitmaakt en wordt buitengesloten?
  • herhaalt zich steeds een patroon dat je in teams niet echt aansluiting vind?

Dan is het de hoogste tijd om dit aan te pakken en aan de slag te gaan met datgene waarop je het meeste invloed hebt: jezelf.

Schakel een Vertrouwenspersoon, een Mediator in!

Als zakelijk mediator, vertrouwenspersoon voor bedrijven en relatietherapeut heb ik ontdekt dat er een groot verschil is in hoe we omgaan met problemen in onze liefdesrelatie en in onze werkrelaties. In een liefdesrelatie voelen we dat we problemen moeten oplossen als het niet lekker gaat. We kunnen niet anders: als je samen gelukkig wilt zijn, dan moet je samen zorgen dat de relatie loopt. Als we dat niet doen, eindigen we in relatietherapie of een scheiding.
Als werkrelaties niet lopen, dan is er niet de urgentie om het direct op te lossen. We stellen minder hoge eisen aan een werkrelatie, we verdragen het langer als het niet goed loopt. Als we een goede taak-functie omschrijving hebben en we hebben jaarlijks heldere ‘goals’, dan kunnen we aan de slag, ook als de relaties met de collega’s niet geweldig zijn.

En toch werkt dat uiteindelijk niet. Iedereen neemt naar zijn werk een persoonlijk visitekaartje mee. En dat visitekaartje bepaalt hoe wij ons gedragen op de werkvloer en hoe we relaties met collega’s aangaan. En als het niet goed loopt, heeft dat een intense invloed op ons welbevinden. Want uiteindelijk wordt de mens in ons geraakt, ook als de werkomgeving zich richt op de functionaris die we daar zijn.

Wat we doen

Als jij niet lekker in je vel zit op je werk, gaan we uitpluizen waar hem dat in zit. Ik vraag je te komen met concrete voorbeelden van situaties, van stukjes gesprek, van ontwikkelingen in de tijd. Samen ontrafelen we welke rol jij speelde in de situaties.

En dan kijken we naar jou persoonlijk, je visitekaartje waarmee jij naar je werk gaat:
- hoe ben jij ‘gebakken’?
- hoe verliepen vriendschappen en relaties in je leven?
- wat heb je gezien en geleerd van je ouders?
- wat zijn je ervaringen in eerdere werkomgevingen?

Daarna gaan we patronen onderzoeken: Welke paralellen zie jij? Waarom gaan de dingen zoals ze gaan? Welk aandeel is van jou?
En als we dat helder hebben, gaan we scenario’s voor ander gedrag uitwerken, zodat je concrete handvatten krijgt om huidige conflicten en problemen op te lossen en in de toekomst problemen voor te zijn.