Een liefdesbrief als start van de vakantie

Heb jij ook zo’n zin in een geweldige vakantie na de lastige Corona-tijd? Begin dan je vakantie met het schrijven van een prachtige brief aan je partner en zorg dat je deze vakantie de gesprekken met elkaar hebt, die jullie weer helemaal op de rails krijgen voor het post-Corona tijdperk of het nieuwe schooljaar van jullie kinderen. Ik weet het, dat is hartstikke lastig, maar ik kan je helpen als een hedendaagse Cyrano de Bergerac. Binnen vijf werkdagen help ik je met het schrijven van de brief van je leven en ga jij de prachtigste gesprekken met een dierbare tegemoet.

Waar wil je het over hebben?

Ben je niet helemaal happy in de relatie, maar kom je er moeilijk over in gesprek?
Zit je op belangrijke onderwerpen niet meer op een lijn met je partner en wil je daarover een echt gesprek?
Ben je ontevreden over aspecten van je relatie?
Is er iets in jullie dynamiek, wat steeds terugkeert en belemmert?
Is de intimiteit verdwenen en wil je die graag terugvinden?
Ben je toe aan een nieuw relatiecontract en moeten er dingen veranderen om goed met elkaar verder te kunnen?

Ik help je de juiste woorden, zinnen, toon en taal op papier te zetten in jouw brief aan je partner.

De kracht van taal

Tijdens individuele sessies met cliënten in relatietherapie of coaching, krijg ik nogal eens de vraag: ‘mag ik ons gesprek opnemen? want jouw zinnen kan ik zelf niet verzinnen, maar die heb ik wel nodig in de gesprekken met mijn partner.’
Mijn antwoord is: Ja: dat mag, altijd! Want de kracht van de juiste woorden, de juiste opbouw van de zinnen, is niet te onderschatten.

Talloos zijn de Sinterklaasavonden geweest, waarop ik familieleden geëmotioneerd heb zien raken, door een gedicht van partner of kind. De kracht van woorden op papier, de kracht van het aan jezelf voorlezen van een gedicht, is ongekend. De woorden komen rechtstreeks bij ons binnen, via het oor ploffen ze oorverdovend in ons hart. Ongecensureerd volgt de emotie. Tranen, ontroering, blijdschap. Even voelen we ons meer verbonden dan ooit met elkaar.
Waarom doen we dat dan maar één keer per jaar?

Brieven in tijden van paniek

De meeste mensen krijgen een brief van hun partner, als het helemaal mis is in de relatie. Een uitleg, rechtvaardiging, geschreven op een moment van diepe schaamte, schuldgevoel. Vaak zijn uitgekomen affaires de aanleiding voor een brief of een uitgebreide whapp conversatie. De ander onder ogen komen is te beschamend. En de ander wil ook even niet dat de ‘dader’ hen onder ogen komt. De boosheid met alle emoties maakt rechtstreekse mondelinge communicatie onmogelijk. En tegelijkertijd is er dan vaak wel een behoefte aan contact, uitleg, context. Een brief kan daarvoor het juiste middel zijn. En een goede brief kan de weg naar het hart van de ander weer openen.

Liefdevol schrijven in verbindende zinnen

Taal die contact maakt en verbindt: het is een vaardigheid die niet iedereen bezit.Liefdesbrief als start van de vakantie
In zijn geweldige boek ‘Geweldloze Communicatie’ doet Marshall B. Rosenberg handreikingen ten aanzien van verschillende aspecten.
Dus lees dat boek zonder meer!

Maar misschien heb je haast en is de emotie nu te hoog opgelopen. Neem dan contact met mij op. Dan gaan we zorgen dat er binnen 5 werkdagen een brief ligt, die helpt herstellen. Die leidt tot gesprek en openingen naar de toekomst. Dat durf ik je te beloven.

Snel aan de slag, snel resultaat

Je belt me op 06-53173769. Op korte termijn hebben we een intake, waarin je mij de situatie uitlegt en we de doelen van de brief bepalen. Daarna vraag ik je zelf een concept brief te maken, dat kan zijn in bullet-points, woorden, stukjes zin. Maar je mag ook een eigen brief componeren, waarin je probeert de juiste woorden en zinnen op een rij te krijgen. Ik lees deze brief en in een tweede sessie stel ik vragen om verder duidelijk te krijgen en toetsen we mijn voorstellen voor aanpassingen.

Dan ga ik met jouw conceptbrief aan de slag en maak een nieuwe conceptbrief voor jou. Volledig in geweldloze verbindende ‘Ik-taal’. Niet teveel en niet te weinig woorden. In zinnen en frasering die van jou hadden kunnen zijn. Want mijn vaardigheid is dat ik jouw klankkleur en taalgebruik als basis hanteer voor de brief. Immers: jij had hem geschreven moeten kunnen hebben, als je er de rust, tijd, balans en vaardigheid voor had gehad. Met deze conceptbrief ga jij aan de slag, je zet hem om in een brief die helemaal als ‘van jou’ voelt. In een slotsessie zetten we samen de puntjes op de i.

De standaardkosten voor dit traject zijn € 350 incl. BTW.