Mannenweek ‘Haar Gelukkiger Maken’

Heb je zin in een inspirerende cursusweek met maximaal negen andere mannen op een prachtige lokatie in Frankrijk? Van 15 t/m 22 augustus 2020? Met heerlijk (vegetarisch) eten en 30 tot 45 mede-cursisten op het landgoed uit diverse parallelle cursussen?
Boeiende mannen en vrouwen ontmoeten met verhalen, belevenissen, ideeën en inzichten die maken dat je vol energie naar huis gaat? En zelf heel veel leren in een mannenweek ‘Haar gelukkiger maken’, oftewel ‘Relatie is een Kluswoord’?

Dan moet je echt een keer gaan kijken op de website www.preau.nl en dan bij voorkeur kiezen voor mijn programma, natuurlijk. Maar een andere cursus doen en tijdens pauzes en avonden lachen met de deelnemers van mijn mannenweek: ook dat is gewoon een heel goed idee.

Relatietherapie: daar heb je vast geen zin in

Vijftiger vrouw menopauze - mannenweek haar gelukkiger makenIn relatietherapie gaan. Misschien heeft je vrouw het al wel eens voorgesteld, maar daar heb je geen zin. Het is ook nog niet nodig, toch? Jullie relatie is weliswaar in wat minder sprankelend vaarwater dan je zou wensen, maar hé: bij wie is dat niet zo? En dat draait wel weer bij, toch?

Mag ik je een suggestie doen? Misschien lijkt het je wél een goed idee om (stiekem?) eenzijdig aan jouw relatievaardigheden te werken. Om op eigen initiatief de vaardigheden te leren, waarmee je je vrouw of vriendin gelukkiger kunt maken. De dingen leren doen, waardoor zij zich afvraagt: ‘schijnt de zon soms vaker? ik voel me blijer dan anders’. Of dat ze verwonderd naar je kijkt en denkt: ‘Wat ben ik toch blij met die man, mijn man!’

Wat wil de vrouw?

Als relatiecoach hoor ik gedurende relatietherapie sessies en individuele gesprekken al jaren van vrouwen wat ze wensen, verlangen, missen in hun relatie. En mannen worstelen en struggelen: het is zoveel, het is zó niet wat hij gewend is te doen. En het levert lang niet altijd direct iets op. Dus waarom zou je?

Een Relatiecrisis waait niet over - mannenweek haar gelukkiger maken

Nou heel simpel: Relatieproblemen ben je het liefste voor! Vijftig procent van de huwelijken sneuvelt. En we leren er weinig van, want zestig procent van de tweede huwelijken sneuvelt. En wie blijven erachter? Kinderen, vrienden en familie. Dus is het de moeite waard om aan de relatie te werken, of liever: te klussen! Want het is niet altijd alleen maar werken. Het is vooral met regelmaat de goede dingen doen. Soms als reparatie, maar liefst als licht onderhoud voordat het dak begint te lekken.

Liefst geen sleur of huwelijksproblemen, maar een fijne relatie. Waarin je het leuk hebt met elkaar. Waarin je je thuis voelt bij je partner. Dat gesprekken veilig zijn, ook als de onderwerpen moeilijk of pijnlijk zijn. Dat je trots op elkaar bent als je naar een feestje gaat. Dat ze moeite doet voor jou, om er leuk uit te zien. En dat jij moeite doet voor haar. En dat het prettig is om naar huis te rijden. En dat het fijn is om samen in bed te liggen. Niet ongemakkelijk als er een vrijpartij op t.v. is. Allebei positief met een ‘twinkle in the eye’.

Hoe gaat de week eruit zien?

Als provocatief coach zoek ik graag naar een lichte, prikkelende sfeer. Dat we verbroederen, elkaar snel durven vertrouwen en dat we soms bulderen van het lachen en dan weer ontroerd zijn over het grote wereldwonder ‘Vrouw’.

Qruun Schram - mannenweek haar gelukkiger maken

We gaan theorie behandelen, moderne inzichten gecombineerd met waarheden die al in steen werden gebeiteld. We gaan opdrachten maken en met elkaar bespreken. We gaan ervaringen delen, misschien ook wel in kleine rollenspelen (dan speel jij je eigen vrouw.. uiteraard). We zullen met de inzichten van de grote relatietherapeuten en seksuologen, de uitkomsten uit de belangrijke onderzoeken, de anekdotes uit onze levens en mijn relatietherapie praktijk, komen tot een maatwerk aanpak voor ieder van jullie om het thuis gezelliger, prettiger, speelser en vrijer te maken. En we streven ernaar dat je een brief mee naar huis neemt voor haar, waarin je de eerste aanzet geeft voor jullie relatie 2.0 of 3.0. Voor een leukere relatie voor de rest van jullie leven.

Nieuwsgierig geworden?

Kijk dan verder op L’huy Preau en zoek jouw favoriete cursus op. En mannen, voel je welkom op 15 – 22 augustus bij ‘Haar gelukkiger maken’. Of een andere cursus. Lees verder als je meer wilt weten over mijn aanpak en praktijk.